O familie din Hunedoara acuză medicul de gardă de pe secţia de Ginecologie a Spitalului Municipal că nu a vrut să asiste la naşterea copilului său şi, ca urmare, bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate. Medicul este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă, vină pe care o recunoaşte, după cum reiese dintr-o convorbire pe care a avut-o cu tatăl bebeluşului. Înregistrarea făcută înainte ca părinţii copilului să meargă la Poliţie arată cum medicul s-ar fi oferit să plătească înmormântarea şi pomana copilului, dacă părinţii nu ar fi făcut public cazul, scrie Glasul Hunedoarei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, medicul a refuzat să vină la sala de naşteri, pentru o asista pe mamă, iar copilul, care la naştere a avut peste 5 kilograme, s-a născut cu traumatisme, fiind transferat mai intai la Spitalul Judeţean Deva şi apoi, cu elicopterul, la Timişoara, unde a ajuns în stare critică, cu hemoragie meningo-cerebrală masivă şi sindrom convulsiv.

La câteva zile de la naştere, tatăl copilului, însoţit de un prieten, a mers în biroul medicului ginecolog, discuţia cu acesta fiind înregistrată şi apoi făcută publică de bărbat.

Conform transcrierii convorbirii, prezentată de Glasul Hunedoarei, medicul recunoaşte că nu i-a făcut femeii operaţie cezariană şi că "asta e cauza", dar avertizează că la un eventual proces, este posibil să se constate că la originea întregii situaţii s-a aflat infecţia cu care mama copilului s-ar fi prezentat la spital.

"Vă decontez tot ce aveţi acuma cu Timişoara şi contactul cu organizaţia care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Copilul când se înscrie acolo, astăzi, 2017, 23 iunie, se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăieşte este acolo. (...)Dacă moare acuma, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup. De şofer, de înmormântare, de preot dacă vreţi, de pomană. Deci v-am spus. Noi trebuie să judecăm la fel. Eu nu vreau răul dumneavoastră, şi dumneavoastră nu câştigaţi nimic făcându-mi mie rău", spune medicul în înregistrare.

Tatăl copilului a depus însă plângeri la Poliţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor.

Medicii hunedoreni susţin că mama suferea de diabet gestaţional şi de o infecţie urinară şi nu a fost supravegheată de vreun specialist pe timpul sarcinii, scrie Glasul Hunedoarei.

Directorul spitalului admite că „medicul era de gardă, în mod normal, trebuia să fie acolo", dar "majoritatea nasc cu moaşe" şi medicul este solicitat dacă apar complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.