Şase turişti au fost salvaţi de jandarmi după ce au plecat pe un traseu din Munţii Retezat, iar la un moment dat s-au rătăcit şi au cerut ajutorul autorităţilor. Ei au fost găsiţi la două ore de la apelul la 112 într-o zonă greu accesibilă, iar după alte trei ore au coborât cu ajutorul jandarmilor, intervenţia desfăşurându-se în condiţii extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că pe data de 1 august, în jurul orei 20, jandarmii montani au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că şase persoane care coborau pe un traseu marcat cu cruce albastră, din munţii Retezat, s-au abătut de la acesta şi s-au rătăcit. Apelul a fost făcut de către una din cele şase persoane, care a comunicat faptul că se află într-o în zonă curpinsă între lacul Zănoaga şi barajul Gura Apelor.
 
În jurul orei 20.00, o echipă formată din şase jandarmi montani, din cadrul posturilor montane Râu de Mori şi Nucşoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor GPS relatate de apelant.
 
`În jurul orei 22.10, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, râpă cu pereţi abrupţi şi bolovani ce se desprindeau. Locul în care au fost găsite persoanele a corespuns coordonatelor GPS date de acestea. Pe parcursul a trei ore, cei şase turişti au fost coborâţi până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidaţi la fiecare pas de către jandarmii montani. De acolo, turiştii au fost conduşi la locul unde aveau parcate autoturismele”, se arată în comunicat IJJ Hunedoara.
 
Cei şase turişti, trei bărbaţi şi trei femei, domiciliaţi în judeţul Timiş, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 ani, erau epuizaţi, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate, a menţionat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.