Hotărârea de Guvern care instituie noile reguli de limitare a pandemiei, aplicabile de la 1 august, a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Monitorul Oficial a fost publicată, vineri seară, ”Hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Hotărârea a fost adoptată, joi. de către Guvern şi prevede noi măsuri de limitare a pandemiei, aplicabile de la 1 august.

Masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, dacă Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau o decizie în acest sens. Multe dintre judeţe au anunţat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă.

De asemenea, terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, vineri seară, că CNSU se va reuni online pentru a decide zonele în care terasele, cluburile şi alte localuri vor fi închise la ora 23.00.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.