Hexi Pharma anunţă că îşi va retrage produsele, că a început deja procedurile legale pentru închiderea fabricii şi cere scuze medicilor personalului medical şi tuturor celor care au fost sau ar fi putut fi afectaţi de neconformităţile dezinfectanţilor săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma rezultatelor anunţate astăzi, Hexi Pharma îşi cere scuze, public, atât medicilor şi personalului medical, cât şi tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformităţi", precizează un comunicat al firmei, în care, în numele tuturor angajaţilor, este exprimată dorinţa ca vinovaţii să fie găsiţi cât mai repede.

Hexi Pharma mai anunţă că "toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp, fabrica şi firma şi-au incetat deja activitatea şi au demarat de ieri procedurile legale pentru inchidere".

"De asemenea, ne cerem scuze către mass media dar, ca urmare a începerii procedurilor de urmărire penală, începând de ieri ni s-a interzis să mai dăm declaraţii în presă", se mai arată în finalul comunicatului.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că toate produsele verificate la noile teste făcute asupra dezinfectanţilor utilizaţi în spitale au fost neconforme, controalele vizând produsele Hexi Pharma.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că Executivul nu exclude să se îndrepte în civil împotriva companiei Hexi Pharma pentru prejudiciile produse.

Hexi Pharma, firma acuzată că a livrat spitalelor dezinfectanţi cu o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea înscrisă pe eticheta produselor, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Surse din companie au declarat, miercuri, pentru News.ro că angajaţii au fost informaţi că îşi vor păstra posturile pană la sfârşitul lunii mai, când le vor fi încheiate contractele de muncă.

Dosarul a fost înregistrat marţi la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect "cererea debitorului în baza articolului 66 din Legea 85/2014". Potrivit articolului 66, “debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă. La cererea adresată tribunalului va fi ataşată dovada notificării organului fiscal competent cu privire la intenţia de deschidere a procedurii insolvenţei”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.