Traficul feroviar între Băile Tuşnad şi Sânsimion, în judeţul Harghita, oprit vineri dimineaţă din cauza copacilor căzuţi peste firele electrice a fost reluat în jurul prânzului, cele trei trenuri blocate în staţii, între care unul internaţional, înregistrând întârzieri de aproximativ două ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ, a declarat vineri la prânz pentru News.ro că, la ora transmiterii acestei ştiri, între Băile Tuşnad şi Sânsimion, circulaţia trenurilor a fost reluată, pe porţiunea pe care firele electrice au fost afectate de copacii căzuţi trenurile fiind tractate cu locomotive diesel.

”De la staţia CFR Băile Tuşnad şi până la Sânsimion toate trenurile sunt tractate de locomotive diesel, până la remedierea situaţiei şi reinstalarea firului de contact care alimentează cu energie electrică locomotivele”, a declarat Constantin Nuţ.

Cele trei trenuri care au fost oprite în staţii din Harghita, între care şi unul internaţional Braşov - Budapesta, înregistrează întârzieri între una şi două ore.

Circulaţia feroviară a fost oprită, vineri dimineaţă, între Tuşnad şi Tuşnad Sat, în judeţul Harghita, din cauza unor copaci căzuţi pe liniile de înaltă tensiune.

”Este al patrulea astfel de eveniment petrecut în ultimele 24 de ore. Cablul de contact este rupt pe o porţiune destul de lungă între cele două localităţi din cauza copacilor încărcaţi cu chiciură care cad. Noaptea trecută (joi noaptea n.r.) mai multe trenuri au fost nevoite să staţioneze în diferite staţii CFR, cea mai mare întârziere a înregisrat-o trenul 1643, Bucureşti-Beclean, de 257 de minute”, spunea Constantin Nuţ.

Trei trenuri au fost oprite joi dimineaţă în staţii: 4502 Braşov-Gheorgheni - în staţia Băile Tuşnad, 4504 Topliţa-Braşov - în staţia Sânsimion, precum şi trenul internaţional Braşov - Budapesta, care trebuia să ajungă la Miercurea Ciuc la ora 9.30.

Circulaţia feroviară între localităţile Tuşnad şi Tuşnad Sat din judeţul Harghita a fost întreruptă de mai multe ori, începând de joi după-amiază, din cauza unor brazi încărcaţi cu chiciură care au acoperit infrastructura feroviară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.