Jandarmii harghiteni au primit la sfârşitul săptămânii trecute zece apeluri pentru a li se solicita îndepărtarea unor urşi din diferite zone ale judeţului, prezenţa animalelor fiind semnalată lângă un complex turistic, o stână, un hotel şi un cimitir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, de vineri şi până luni au fost primite zece apeluri prin intermediul 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad, Văleni, Odorheiu Secuiesc, Păuleni, Şicasău şi Lacul Zetea.
“Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 20 august, primul la ora 02:04, prin care ne era semnalată prezenţa unui urs în apropierea campingului din împrejurimea Lacului Zetea. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul în zonă. Următorul apel primit la ora 22:05, şi care a necesitat intervenţia noastră, semnala prezenţa unui urs la izvorul de apă minerală din cartierul Şumuleu, municipiul Miercurea Ciuc. La faţa locului a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie, care a trecut la îndepărtarea acestuia înspre zona împădurită”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că ultimul apel de vineri a fost primit la ora 23:05,  fiind şi de această dată necesară intervenţia jandarmilor, pentru alungarea unui urs ce era prezent în apropierea unui complex turistic din oraşul Băile Tuşnad. 
De asemenea, vineri a mai fost primit un apel la ora 09:21, prin care era semnalată prezenţa unui urs la o stână din apropierea satului Văleni, comuna Feliceni, animalul sălbatic părăsind însă zona singur.
Sâmbătă, 21 august, au fost înregistrate patru apeluri, două din  Odorheiu Secuiesc şi două din Băile Tuşnad. Î
“În ceea ce priveşte intervenţiile din Băile Tuşnad, acestea au fost solicitate la orele 22:04 şi 23:50, fiind anunţate prezenţa a câte unui urs în apropierea unui hotel, respectiv strada Gării, de fiecare dată patrula de jandarmerie îndepărtând ursul în afara zonelor locuite. Apelurile din Odorheiu Secuiesc au fost făcute la orele 23:27 şi 23:53, cetăţenii semnalând posibila prezenţă a unui urs pe strada Kis Köves şi strada Însorită. La apeluri s-a deplasat un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist, dar de fiecare dată prezenţa ursului nu a fost confirmată”, a transmis Jandarmeria Harghita. 
De asemenea, duminică au fost înregistrate două apeluri, unul din satul Păuleni, comuna Lupeni, la ora 20:16, fiind semnalată prezenţa unui urs în apropierea cimitirului şi unul din satul Şicasău, comuna Zetea, la ora 23:21, ursul fiind văzut în apropierea unor tomberoane de depozitare a deşeurilor. În primul caz jandarmii nu au mai găsit ursul în zonă, iar în cel de-al doilea l-au îndepărtat în afara zonei locuite. 
De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 331 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite, iar în toate situaţiile a fost trimis un echipaj de intervenţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.