Jandarmii harghiteni au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea unor urşi de pe un traseul montan şi dintr-o zonă de campare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că, sâmbătă, a fost semnalată prezenţa unor urşi pe un traseu montan ce leagă Băile Tuşnad de Lacul Sfânta Ana şi chiar în Băile Tuşnad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că, sâmbătă, a fost semnalată prezenţa unor urşi pe un traseu montan ce leagă Băile Tuşnad de Lacul Sfânta Ana şi chiar în Băile Tuşnad. 
“Dacă în primul caz ursul se afla în deplasare, părăsind singur zona unde fusese semnalat, în cel de-al doilea caz, ursoaica cu cei doi pui au fost îndepărtaţi de către jandarmi din apropierea unei pensiuni, intervenţia desfăşurându-se la ora 22:30”, a transmis IJJ Harghita.
Un alt apel a fost făcut, duminică, la ora 23.48, din zona de campare situată lângă Lacul Zetea, acolo unde şi-au făcut apariţia doi urşi. Jandarmii trimişi pentru a interveni au îndepărtat urşii înspre pădure.  
În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.
De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 239 de apeluri, făcute prin intermediul  112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimisă la faţa locului o patrulă de intervenţie. 
IJJ Harghita reaminteşte oamenilor să sune la 112 când sunt martorii unor astfel de situaţii, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.