Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” din România, a anunţat duminică, după negocierile de la Palatul Victoria că învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de luni: De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment, vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă, a spus sindicalistul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de mâine, de la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă. Noi declanşăm conflict împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, aşa prevede legea dialogului social, nu este aceeaşi cauză ca la colegii noştri, ei intrând pe contractul colectiv de muncă, aşa că noi suntem cu un pas în urmă dar evident că suntem împreună la toate evenimentele”, a anunţat Anton Hadăr. ”Le-am prezentat ce dorim doi, practic, de la 2.400 un debutant, în viitoarea lege ne-am dori să se apropie de 4.000 de lei aşa cum s-a discutat de atâtea ori că va fi salariul mediu brut pe economie”, a mai spus el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.