Guvernul vrea să renunţe la termenul de "abonament" care se regăseşte în Legea Educaţiei Naţionale în articolul privind transportul elevilor, pentru a pune legislaţia cu privire la transportul elevilor în acord cu deciziile CCR. În plus, vicepremierul Raluca Turcan anunţă că Guvernul ia în calcul "inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale, astăzi (marţi – n.r.) vom propune o Ordonanţă de urgenţă pentru a scoate noţiunea de «abonament» din Legea Educaţiei Naţionale pentru a pune Legea Educaţiei Naţionale în acord cu decizia Curţii Constituţionale”, a anunţat Raluca Turcan marţi, în şedinţa de Guvern.
 
Aceasta a precizat că Guvernul face o evaluare cu privire la numărul elevilor care fac naveta pentru a ajunge la şcoală, rutele pe care aceştia merg, sumele necesare pentru decontarea integrală a navetei.
 
Vicepremierul a spus că se analizează "inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti”.
 
"Suntem într-o evaluare privind numărul de elevi navetişti, cursele parcurse de ei, sumele necesare pentru decontarea integrală şi inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti şi vom propune o ordonanţă de urgenţă pentru a corecta această gravă deficienţă care practic duce la nerespectarea unui articol constituţional pentru elevi, şi anume educaţie gratuită”, a spus Raluca Turcan.
 
La rândul său, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a propus modificarea art. 84 alin. 3 din Legea Educaţiei Naţionale, referitor la transportul elevilor.
 
"Mai precis punem în acord decizia CCR cu Legea Educaţiei Naţional”, a explicat ministrul Educaţiei.
 
Curtea Constituţională a transmis că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituţională, în ansamblul său.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.