Elevii care obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ, vor beneficia şi ei de burse de merit, alături de cei care obţineau premiile I, II şi III, după ce Executivul a aprobat, joi în şedinţă, un proiect de lege care schimbă condiţiile de acordare a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat un proiect de lege de modificare şi completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care obţineau premiile I, II şi III la olimpiadele şcolare internationale, astfel că de aceste burse vor beneficia şi elevii care primesc menţiuni.

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obţinerea unei menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internaţional pentru elevii care obţin premiile I, II şi II la olimpiadele şcolare internaţionale va fi raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei, astfel că elevii care obţin locul I la o olimpiadă şcolară internaţională vor primi o bursă în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

Pentru elevii care obţin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic internaţional era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordării bursei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.