Guvernul a suplimentat cu 31,8 milioane lei suma necesară despăgubirilor pentru Magistrala de metrou 6. 1 Mai - Otopeni care face legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni. Actul normativ prevede declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării Reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi suplimentarea cu 31,8 milioane lei a sumei necesare despăgubirilor. Suma totală necesară despăgubirilor se ridică astfel la 94,6 milioane lei si va fi alocată din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea de Guvern prevede suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 496/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni)", precum şi modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 496/2017

Actul normativ prevede declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării Reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi suplimentarea cu 31,8 milioane lei a sumei necesare despăgubirilor, precizează Executivul.

Suma totală necesară despăgubirilor se ridică astfel la 94,6 milioane lei si va fi alocată din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Suprafaţa totală a terenurilor necesar a fi expropriate este de aproximativ 71.000 mp. Noua magistrală de metrou va avea o lungime de 14,2 km, 12 staţii, şi o capacitate de transport de 50.000 călători pe oră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.