Guvernul României se alătură şi în acest an instituţiilor publice şi organizaţiilor din ţară şi din întreaga lume care marchează acţiunea „Ora Pământului", lumina în Palatul Victoria urmând să fie stinsă, sâmbătă, în intervalul orar 20.30 - 21.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestui demers al Executivului i se alătură ministere şi alte instituţii guvernamentale, a informat biroul de presă al Guvernului.

„Guvernul doreşte să reconfirme în acest fel atenţia pe care o acordă problemelor de mediu şi de eficienţă energetică, obiectivul pe care şi l-a propus prin Programul de guvernare fiind de redefinire a politicilor energetice ale României, punând accent pe cercetare, inovare şi pe promovarea noilor tehnologii privind stocarea energiei, reţelelor inteligente sau măsurilor de eficienţă energetică în întreg sistemul”, arată un comunicat al Guvernului.

De asemenea, luminile interioare şi exterioare ale Palatul Parlamentului vor fi în intervalul orar 20.30 - 21.30, pentru a sărbători „Ora Pământului”, acţiune ajunsă la cea de-a XI-a ediţie.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când două milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale - încălzirea globală.

În 2008, „Ora Pământului” a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010, campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, „Ora Pământului” a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Acţiunea a ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediţie, iar România s-a alăturat în anul 2009. De asemenea, în cadrul evenimentului vor participa peste 6.500 de oraşe din lume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.