Guvernul rediscută, în şedinţa de luni, OUG referitoare la amânarea ratelor la bănci, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizând că sunt necesare ”câteva clarificări”. Cîţu a precizat că nu va exista ”dobândă la dobândă”, perioada în care se pot face cererile a fost prelungită cu 45 de zile de la data publicării OUG, iar cei care doresc să solicite amânarea ratelor trebuie să fie cu creditul la zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul ministru Cîţu, am înţeles că e necesar să rediscutăm ordonanţa cu măsura de suspendare a plăţii ratelor la bănci”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

”Sunt câteva clarificări care au fost omise în ordonanţa trecută, pentru că am văzut discuţia în spaţiul public şi să nu mai existe discuţia despre dobândă la dobândă sau cine poate beneficia, când poate beneficia. Am extins şi perioada de la care se pot face aceste cereri. Era până la sfârştul perioadei de urgenţă şi am extins la cel mult 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Acum permite oamenilor 45 de zile de la momentul în care pare această ordonanţă de urgenţă să facă cerere către bancă”, a răspuns Florin Cîţu.

Premierul a explicat şi el că ”nu se mai capitalizează dobânda la creditele ipotecare”.

”Se prelungeşte termenul până la care se poate depune cererea de către persoana fizică sau persoana juridică pentru suspendarea plăţii. Şi li se dă posibilitatea celor care solicită ca până la momentul în care solicită în cazul în care au restanţe la plata creditelor să poată îşi aducă creditele la zi”, a mai spus Orban.

La rândul său, Florin Cîţu a întărit ideea că ”la creditele ipotecare o să existe dobândă zero, deci nu există dobândă la dobândă”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.