Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru desfăşurarea, fără întreruperi, a transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, astfel, programul actual de transport şi licenţele de traseu în baza cărora se efectuează transportul rutier de persoane între Bucureşti şi localităţile din judeţul învecinat urmând să-şi menţină valabilitatea. Prelungirea licenţelor a fost necesară întrucât există o decizie de anulare a programului de transport al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, contestată în instanţă, fiind totodată asigurată şi continuitatea până la finalizarea procedurii de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această situaţie, informează Executivul, continuarea efectuării transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov se va face în baza licenţelor de traseu emise de către Autoritatea Rutieră Română, a căror valabilitate urmează să fie prelungită pe această perioadă.

OUG aprobată miercuri asigură cadrul legal pentru continuarea acestei activităţi de către operatorii economici, în condiţiile în care se înregistrează zilnic aproximativ 110.000 de călători.

Măsura prelungirii valabilităţii licenţelor de traseu şi programului de transport rutier de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov a fost necesară având în vedere că acestea au valabilitate numai până la rămânerea definitivă a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 1027/2/2014, în care există deja o decizie de anulare a programului de transport metropolitan, care a fost contestată.

În situaţia în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţă hotărârea definitivă la termenul de miercuri, în perioada cuprinsă între data respectivei hotărâri definitive şi finalizarea procedurilor de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport, ar fi imposibilă desfăşurarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.