Guvernul va iniţia consultări cu instituţiile publice şi private, cele de învăţământ şi ONG-uri, pentru elaborarea unui proiect de lege care să reglementeze programele de tip internship şi relaţia dintre interni şi organizaţia-gazdă, printr-un nou tip de contract, cel de internship, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a aprobat un Memorandum prin care se dă startul demersurilor pentru elaborarea Legii internship-ului. Este o lege cerută şi de mediul de afaceri, dar şi de tinerii care îşi doresc să aibă astfel de experienţe, adică să vadă ce înseamnă un loc de muncă sau altul, ce cere un angajator sau altul în mod direct. Măsura adoptată vizează, în fapt, eliminarea posibilelor confuzii între raportul de muncă propriu-zis şi acest raport de tip internship. E vorba, în speţă, de iniţierea unor consultări. Guvernul va iniţia consultări cu instituţiile publice şi private, cu instituţii de învăţământ, cu ONG-uri pentru elaborarea acestui poiect de lege”, a declarat Alina Petrescu.

Viitoarele consultări organizate de Executiv pe tema internship-ului urmăresc să preîntâmpine nevoile, aşteptările şi exigenţele tuturor părţilor implicate în organizarea stagiilor profesionale de tip internship (instituţii ale administraţiei publice centrale, mediul privat, mediul academic, organizaţii de tineret şi de voluntariat).

Potrivit Executivului, piaţa programelor de internship a cunoscut o ascensiune remarcabilă în România, în ultimii cinci ani. În anul 2013, Guvernul a iniţiat Programul Oficial de Internship al Guvernului României, aflat anul acesta la a cincea ediţie, care oferă tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administraţiei centrale, stagiarii au ocazia să participe la discuţii şi mese rotunde în prezenţa unor înalţi oficiali ai statului român, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

La ediţia din acest an a Programului de Internship au fost înregistrate 1.670 de candidaturi eligibile pentru cele 100 de locuri disponibile în cadrul a 52 de instituţii participante la program.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.