Ministrul Dezvoltării, Sevil Shaidehh, a declarat, miercuri, că în şedinţa Guvernului se va discuta o Ordonanţă de urgenţă care vizează diminuarea chiriei celor ce locuiesc în construcţiile realizate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), astfel urmând să fie ”îndreaptă o nedreptate făcută de guvernul anterior cu privire la chiriile percepute de autorităţile locale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Propun pe ordinea de zi suplimentară o Ordonanţă de urgenţă care îndreaptă o mare nedreptate făcută de guvernul anterior cu privire la chiriile percepute de autorităţile locale în apartamentele ANL. Astfel, am avut situaţii în care de la 70 de lei chiria care era până anul trecut, ajunsesem la o chirie de 700 de lei de familie”, a declarat Sevil Shaidehh.

Prin proiectul OUG chiria va fi stabilită în funcţie de rangul localităţilor în care se află locuinţele ANL şi de veniturile familiilor care stau cu chirie. ”Aceste locuinţe sunt de fapt locuinţe sociale pentru tineri, pentru cei care nu au venituri suficiente. Din acest considerente, vă propunem această Ordonanţă de urgenţă ”, a menţionat vicepremierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.