Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a anunţat că Guvernul are spre adoptate, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă privind tichetele de masă caldă pentru persoanele în vârstă. Astfel, 300.000 de oameni vor beneficia de această măsură. Condiţia este ca persoanele să aibă peste 75 de ani şi pensia de până la 704 lei. Valoarea tichetului pe suport electronic este de 180 lei pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mai avem, domnule ministru Boloş, Ordonanţa de Urgenţă privind tichetele de masă caldă pentru persoanele în vârstă”, a declarat Ludovic Orban, la începutul reuniunii de joi a Executivului.

MInistrul Fondurilor Europene a explicat ce implică măsura.

„Este pe ordinea de zi. Avem în vedere persoanele de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei, pensia socială, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic în valoare de 180 lei pe lună. Finanţarea este din fonduri europene. 300.000 de beneficiari sunt”, a spus Boloş.

Întrebat de premier dacă există vreo condiţie legată de venit, Marcel Boloş a răspuns: „Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul European de susţinere a persoanelor dezavantajate”.

Acesta a adăugat că încearcă „prin negocieri cu Comisia ca această măsură să continue şi în perioada următoare de programare”,

În cazul în care Ministerul Fondurilor Europene va reuşi să obţină suplimentarea fondurilor, atunci, va fi propus, împreună cu Ministerul Muncii, „scăderea vârstei astfel încât să avem în vedere cât mai mulţi beneficiari, o categorie cât mai largă de persoane”, a conchis Boloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.