Guvernul a aprobat, joi, două acte normative în vederea transpunerii integrale în legislaţia naţională a două Directive europene, una dintre ele necesară pentru actualizarea listei medicamentelor şi echipamentelor medicale de la bordul navelor care navighează sub pavilion românesc, iar cea de-a doua pentru îmbunătăţirea continuă a protecţiei lucrătorilor la locul de muncă, arată Ministerul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii, pentru transpunerea integrală a Directivei (UE) 2019/1834, Guvernul a modificat HG nr.1007/2006, în scopul introducerii de noi medicamente şi echipamente medicale pe lista celor prevăzute în prezent pentru aprovizionarea şi dotarea medicală a fiecărei nave care arborează pavilion românesc, dar şi pentru eliminarea celor care nu mai sunt de actualitate.

A doua Hotărâre aprobată de Executiv modifică şi completează HG nr.1048/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de muncă, în vederea transpunerii Directivei (UE) 2019/1832.

"Modificările aduse HG nr.1048/2006 vizează adaptări de natură pur tehnică, în vederea protecţiei lucrătorilor, ca politică de îmbunătăţire continuă a condiţiilor de muncă, asumată de România în calitate de stat membru al UE", a precizat sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.