Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, scoaterea din rezervele de stat a unor produse precum saltele, pături, saci de dormit, corturi şi conserve, care vor fi date prefecturilor din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui pentru protejarea refugiaţilor din Ucraina. Valoarea acestor produse se ridică la 1,5 milioane de lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Guvernul a aprobat hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea lor ca ajutoare umanitare interne de urgenţă cu titlu gratuit Instituţiei Prefectului din municipiul Bucureşti şi din judeţele Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui”, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.  

Potrivit acestuia, pentru a proteja populaţia refugiată în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, au fost scoase din rezervele de stat produse constând în saltele, perne, pături, saci de dormit, corturi şi conserve. 

”Toate aceste produse sunt necesare pentru a pregăti şi dota taberele mobile care să poată fi folosite în adăpostirea refugiaţilor din Ucraina. Valoarea totală a acestor forme de sprijin se ridică la 1,5 milioane lei fără TVA”, a precizat Cărbunaru. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.