Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o finanţare de 65 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” Bucureşti care realizează anual 8.000 de intervenţii chirurgicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 5 mai a.c., Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti»”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a sălilor de operaţii ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat şi vor fi utilizate pentru achiziţionarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncţionale şi pentru achiziţia unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.                                       

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenţii chirurgicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.