Guvernul a aprobat joi acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă, cu titlu gratuit, în valoare de 375.326 lei exclusiv TVA, pentru protecţia populaţiei afectate de afectate de fenomene hidrometeorologice şi incendiul produse în localităţile Câmpeni, judeţul Alba, Brazii, judeţul Arad, Greceşti, judeţul Dolj, Blăjani şi Buda, judeţul Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat o Hotărâre privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice şi incendiul produse în localităţile Câmpeni, judeţul Alba, Brazii, judeţul Arad, Greceşti, judeţul Dolj, Blăjani şi Buda, judeţul Buzău.

”Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă, cu titlu gratuit, în valoare de 375.326 lei exclusiv TVA, pentru protecţia populaţiei afectate de afectate de fenomene hidrometeorologice şi incendiul produse în localităţile Câmpeni, judeţul Alba, Brazii, judeţul Arad, Greceşti, judeţul Dolj, Blăjani şi Buda, judeţul Buzău”, arată Guvernul în comunicat.

În acest sens, Executivul a aprobat scoaterea din rezervele de stat a produselor care vor fi distribuite imediat populaţiei afectate, respectiv: motorină, materiale de construcţii pentru reconstrucţia unor imobile - ciment, ţiglă ceramică, cherestea răşinoase, BCA, oţel beton, grinzi răşinoase, tablă netedă zincat, cât şi produse alimentare pentru familiile sinistrate – conserve de carne, conserve de pateu, conserve de legume, precum şi apă minerală plată.

Potrivit Guvernului, ajutoarele se acordă astfel:

• ajutoare în valoare de 171.340 lei pentru populaţia din judeţul Arad afectată de fenomenele hidrometeorologice periculoase din data de 25 iunie;

• ajutoare în valoare de 88.844 lei pentru populaţia din localitatea Câmpeni, judeţul Alba, care a fost afectată de inundaţiile produse în data de 4 iulie;

• ajutoare în valoare de 5.958 lei - populaţia din localitatea Greceşti, judeţul Dolj, care a fost afectată de inundaţiile produse în intervalul 15-17 iulie;

• ajutoare în valoare de 113.184 lei pentru sprijinirea persoanelor în vederea reconstrucţiei locuinţelor distruse în totalitate în incendii care a avut loc în 4 august, respectiv 22 august, în localităţile Blăjani şi Buda, judeţul Buzău.

”Transportul produselor se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar distribuirea ajutoarelor se va face de către Comitetul Judeţean/Local pentru situaţii de Urgenţă al judeţelor Arad, Alba, Dolj şi Buzău. Cheltuielile cu transportul şi livrarea produselor se suportă din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi pe lângă fiecare unitate teritorială”, mai arată Execitivul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.