Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o OUG pentru compensarea unor creanţe reciproce intre statul român şi persoanele beneficiare ale legilor din domeniul restituirii proprietăţii, precum şi pentru prorogarea unui termen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul anunţă, miercuri, adoptarea ORDONANŢEI DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63 din 12 iulie 2018, privind compensarea unor creanţe reciproce intre statul român şi persoanele beneficiare ale legilor din domeniul restituirii proprietăţii, precum şi pentru prorogarea unui termen 

”Actul normativ aprobat are în vedere compensarea unor creanţe reciproce între statul român şi persoanele beneficiare ale legilor din domeniul restituirii proprietăţii. Astfel, prin eliminarea termenului de 90 de zile pentru depunerea cererii de compensare, se sting creanţele reciproce existente între persoanele beneficiare în temeiul legilor din domeniul restituirii proprietăţilor şi statul român”, a transmis Executivul.  

Sursa citată a precizat că modificările răspund aspectelor semnalate în audienţe şi petiţii formulate de către  beneficiarii  legilor din domeniul restituirii proprietăţii,  care se află în  situaţia de a restitui sumele încasate şi sunt în procedura de executare silită.  

În prezent, 1489 persoane se află în această situaţie. 

”Beneficiarii  acestei ordonanţe sunt  persoane îndreptăţite la despăgubiri în temeiul Legii nr. 10/2001, Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar şi Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa”, a mai transmis Executivul.  

Modificările adoptate sunt argumentate şi de caracterul social şi au în vedere riscul la care sunt supuse persoanele vizate în timpul executărilor silite, prin înfiinţarea popririi pe veniturile realizate de aceştia, ori executarea silită asupra imobilelor pe care aceştia le au în proprietate. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.