Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, alocarea sumei de 24.191.000 lei pentru măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate în iunie de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu-Severin, perioada de acordare a veniturilor de completare la indemnizaţia de şomaj urmând să fie acordate în funcţia de vechime în muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fondurile se alocă pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la RAAN Drobeta-Trunu Severin, din bugetul asigurărilor de şomaj pe anul 2016. Acest venit lunar de completare se adaugă indemnizaţiei de şomaj şi se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, a precizat Guvernul.
 
Venitul lunar de completare se stabileşte odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj.
 
Venitul de completare va fi primit, lunar, pe o perioadă de 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani şi 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani.
 
Tribunalul Mehedinţi a dispus începerea procedurii falimentului şi dizolvarea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin la începutul anului 2016. Curtea de Apel Craiova a respins, în luna iunie, apelurile formulate împotriva sentinţei. Conform Planului de Disponibilizare elaborat de administratorul judiciar, aprobat de creditori şi admis de tribunalul Mehedinţi, au fost disponibilizaţi 1525 de salariaţi în prima etapă, în anul 2015, şi 520 de salariaţi în etapa a doua.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.