Guvernul acordă ajutoare de urgenţă în valoare de 28.500 de lei pentru 13 familii din judeţul Călăraşi care se află în situaţii de necesitate în urma tornadei produse săptămâna trecută, anunţă Ministerul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 28.500 lei pentru 13 familii din judeţul Călăraşi, care se află în situaţii de necesitate cauzate de fenomenul meteorologic sever, tornadă, produs în 30 aprilie 2019, în vederea evitării riscului de excluziune socială a acestora şi asigurarea condiţiilor adecvate de locuit", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Sursa citată arată că ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Călăraşi, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

La stabilirea nivelului ajutorului de urgenţă pentru fiecare dintre familiile afectate, s-a ţinut cont de constatările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călăraşi.

O tornadă s-a produs, marţi, în judeţul Călăraşi, un autocar cu 40 de persoane la bord fiind aruncat de pe şosea, iar acoperişurile a 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.