Guvernul a majorat joi, printr-o hotărâre, majorarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie la 250 de lei pentru programul „Euro 200”, care constă în acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru a-şi achiziţiona calculatoare. În şedinţa Executivului a fost aprobat şi noul model al bonului, care în acest an va fi violet. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru derularea în acest an a programului „Euro 200” este de 12.328.000 lei, pentru peste 13.500 de beneficiari, atât elevi, cât şi studenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a Legii nr. 269/2004, indexarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie de la 150 de lei la 250 de lei, în corelaţie cu indicele total de creştere a preţurilor de consum în anul 2018.

„Prin această măsură, numărul potenţialilor beneficiari creşte, asigurând astfel accesul la informaţia digitalizată şi premisele pentru dezvoltarea competenţelor TIC în rândul acestor beneficiari. Plafonul de venit în virtutea căruia se acorda acest ajutor financiar nu a mai fost actualizat din anul 2004”, precizează MEN.

Tot în şedinţa de joi a Executivului, a fost aprobat şi un nou model al bonului valoric, care, din motive de securitate, se schimbă în fiecare an prin decizie a Guvernului. Culoarea bonului ce va fi acordat în acest an va fi violet.

Bugetul alocat de MEN pentru programul „Euro 200” din acest an este de 12.328.000 lei, pentru un număr estimat de 13.514 de beneficiari, atât elevi, cât şi studenţi în vârstă de până la 26 de ani, din învăţământu de stat sau particular acreditat, care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei.

Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Programul „Euro 200” se derulează din 2004, în cei 14 ani de aplicare beneficiind de sprijin peste 297.000 de elevi şi studenţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.