Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru aderarea şi aprobarea plăţii contribuţiei Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la Asociaţia Internaţională a Instituţiilor Corecţionale şi Penitenciarelor - I.C.P.A, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat aderarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), ca membru cu drepturi depline, la Asociaţia Internaţională a Instituţiilor Corecţionale şi Penitenciarelor (I.C.P.A.), precum şi plata sumei de 1.500 dolari/an, reprezentând contribuţia anuală de participare a ANP la I.C.P.A, conform unui comunicat de presă al Executivului.

Suma se asigură prin bugetul anual al ANPC, în limita echivalentului în lei al sumei calculate pe baza cursului de schimb valutar de la data efectuării plăţii.

Contribuţia poate fi modificată anual prin hotărâre a Adunării Generale a  I.C.P.A., caz în care plata contribuţiei anuale se aprobă prin hotărâre a Guvernului, în limita echivalentului în lei al sumei stabilite.

Calitatea de membru se exercită începând cu anul 2022.

De asemenea, este completată Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 în mod corespunzător, respectiv prin includerea I.C.P.A între organizaţiile internaţionale guvernamentale la care România, precum şi prin precizarea  sumei reprezentând contribuţia anuală de participare a ANP la I.C.P.A, mai indică sursa menţionată.

Asociaţia Internaţională a Instituţiilor Corecţionale şi Penitenciarelor (I.C.P.A.) este o organizaţie nonguvernamentală cu statut consultativ special pe lângă Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite. Asociaţia a fost creată în anul 1998 cu scopul de a promova şi împărtăşi bunele practici existente în domeniul corecţional, pentru a spori siguranţa publică din comunităţile din întreaga lume.

I.C.P.A. este cea mai mare asociaţie profesională a specialiştilor de servicii corecţionale şi penitenciare din întreaga lume (146 de ţări de pe toate continentele), care îşi propune dezvoltarea profesională a lucrătorilor din instituţiile corecţionale şi penitenciare, cu impact pozitiv asupra condiţiilor custodiale, în special prin umanizarea tratamentului şi respectarea drepturilor deţinuţilor, promovând schimbul de idei, experienţe, tehnologii şi norme legislative specifice domeniului carceral.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.