Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, instituţie care se va ocupa cu analiza serviciilor de sănătate şi poate propune adaptarea unor soluţii de eficientizare a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS) se organizează ca instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea MS. INMSS va funcţiona ca unitate sanitară finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat. Instituţia va avea cel mult 85 de angajaţi.
 
”Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate va avea ca principal obiect de activitate managementul şi analiza serviciilor de sănătate, poate propune adaptarea unor soluţii de eficientizare a acestora, astfel încât Ministerul Sănătăţii să dezvolte fundamentat politicile şi strategiile privind serviciile de sănătate, iar instituţiile sanitare să fie conduse în mod profesionist. INMSS va organiza formarea profesională în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior medical”, au arătat reprezentanţii MS, într-un comunicat de presă.
 
Conform sursei citate, înfiinţarea INMSS este un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor Reformei 3. - R3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate din cadrul PNRR. 
 
Cursurile de formare profesională cu alte tematici, organizate de fosta Şcoală Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Sănătate, vor continua până la finalizare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.