Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, joi după şedinţa de Guvern, că au fost aprobate normele de autorizare, organizare şi funcţionare a centrelor de vaccinare împotriva coronairus, dar şi fondurile necesare pentru funcţionarea acestora. De asemenea, a fost prelungit contractul-cadru pentru acordarea asistenţei medicale, până la 31 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-au aprobat la multe hotărâri de guvern care au un impact la nivelul vieţii medicale şi al pandemiei în general”, a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, a fost aprobată modificarea Strategiei prvind vaccinarea  împotriva coronavirus.

”Astfel, se creează cadrul legal încât MApN, prin instituţiile din subordine, şi MAI, prin instituţiil din subordine şi coordonare, ducă la îndeplinire activităţile prevăzute de lege. S-a aprobat prin acest ordin comun Normele privind  autorizarea, organizare şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19. S-au aprobat fondurile necesare organizării şi fncţionării centrelor de vaccinare, care  se suportă din bugetele instituţiilor şi ministerelor implicate”, a mai declarat Tătaru.

O altă hotărâre de Guvern adoptată de către Executiv se referă la prelungirea termenului de aplicare a prevederii HG 140/2018 care reglementează condiţiile acorării asistenţei medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul  sistemului de asigurări socale de sănătate.

”Bugetul pentru anul 2021 nefiind încă aprobat, fapt care conduce la necunoaşterea dimensiunii  Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, respectiv a fondurilor alocate diferitelor segmente de asistenţă medicală, decontarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale contractate în aceleaşi condiţii astfel încât să nu fie  îngrădit dreptul asiguraţilor. Prin acest proiect se propune prorogarea termenului de la 31 decembrie 2020, până la data de 31 martie 2021”, a mai anunţat ministrul Sănătăţii.

El a explicat că, în acest fel, Casele de Asigurări de Sănătate decontează unităţilor  sanitare cu paturi care acordă servicii în regim de spitalizare continuă pentru afecţiuni  acute, la nivelul indicatorilor realizaţi, fără a depăşi suma care poate fi contractată.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.