Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Executivul a aprobat normele de aplicare ale programului Noua Casă, care va deveni disponibil după ce normele vor fi publicate în Monitorul Oficial. Până la finalul anului, pentru acest program este disponibil un plafon de aproximativ 1,6 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce a fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea programului Prima Casă şi transformarea acestuia în Noua Casă, pentru extinderea categoriilor de beneficiari care pot accesa acest program de contractare, de achiziţionare a unor imobile cu garanţii de stat, prin intermediul sistemului bancar, în această seară au fost aprobate normele de aplicare ale programului Noua Casă”, a afirmat Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern de miercuri.

El a amintit că este vorba despre două categorii de beneficiari: cei care până în prezent puteau beneficia de condiţiile din programul Prima Casă (credite de până la 70.000 de euro, cu garanţii de stat de 50% şi avans 5% pentru locuinţe noi sau vechi), cărora li se adaugă cei care vor achiziţiona locuinţe la preţuri între 70.000 şi 140.000 de euro, cu garanţii de stat de 60% şi avans de 15%.

Potrivit lui Dancă, odată cu publicarea normelor în Monitorul Oficial, programul Noua Casă este disponibil.

”Vorbim despre un plafon de aproximativ 1,6 miliarde de lei disponibil până la sfârşitul acestui an pentru acest program”, a spus Dancă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.