Guvernul a aprobat,în şedinţa de joi, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 739.300 pentru sprijinirea a 219 familii şi persoane singure care, fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii şi alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea social.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Muncii s-au acordat 139.500 lei pentru 24 familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Buzău, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii.

De asemenea, s-au alocat 11.000 lei pentru 2 familii din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş care se află în situaţii de necesitate cauzate de alunecări de teren şi 588.800 lei pentru 193 familii şi persoane singure din judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială şi sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.      

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.