Guvernul a alocat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, 9 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru cheltuielile legae de vizita Papei Francisc în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este vorba de suma de 9 milioane de lei, cu această sumă se suplimentează bugetul Secretariatului General al Guvernului, fonduri destinate Secretariatului de Stat pentru Culte. Este o solicitare venită din partea Bisericii Romano-Catolice din România, Bisericii Română Unită cu Roma Greco-Catolică din România, pentru a sprijini acoperirea cheltuielilor ocazionate de venirea în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, după şedinţa în care s-a aprobat această hotărâre.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai - 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.