Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind alocarea sumei de 10 milione de lei pentru reparaţii capitale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Unitatea medicală a fost grav afectată de un incendiu produs în luna aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o Hotărâre pentru alocarea unei sume pentru reparaţii capitale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Este vorba despre zece milioane de lei, bani care provin din fondul de intervenţie.

Banii sunt necesari pentru efectuarea reparaţiilor la unitatea medicală care a fost grav afectată de un incendiu care s-a produs în 11 aprilie.

Un puternic incendiu a izbucnit la Institutul de boli cardiovasculare Iaşi, iniţial fiind evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie.

Reprezentanţii ISU au anunţat că unitatea medicală a fost sancţionată cu avertisment în cursul anului 2017, întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.

Intervenţiile chirurgicale au fost sistate, iar pacienţii care ar fi trebuit consultaţi au fost trimişi acasă. Ulterior, s-au utut prelua pacienţi, dar nu se pot face intervenţii majore.

Conducerea unităţii anunţa că blocul operator, Secţia ATI, dar şi mai multe saloane au fost afectate de incendiu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.