Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă "pentru acordarea veniturilor de completare" pentru minerii de la Paroşeni şi Uricani care au protestat în ultima perioadă blocându-se în subteran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a declarat că urmează a fi adoptate normele de aplicare, printr-un ordin comun al miniştrilor Economiei şi Muncii, iar Ordonanţa de Urgenţă adoptată miercuri rezolvă situaţia minerilor.
 
Acesta a explicat că minerii sunt "îndreptăţiţi” să primească veniturile de completare.
 
Conform proiectului publicat pe portalul Guvernului României, venitul lunar de completare de care vor beneficia se stabileşte odată cu indemnizaţia de şomaj stabilită şi este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie şi nivelul indemnizaţiei de şomaj.
 
Venitul de completare prevăzut se va acorda lunar, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate, astfel: 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi 10 ani; 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi 15 ani; c22 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi  22 de ani; 24 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 22 de ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.