Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică. Actul normativ reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică (ReTox), în vederea înregistrării informaţiilor referitoare la amestecurile chimice periculoase pentru sănătate comercializate în România, precum şi la afecţiunile acute determinate de acestea datorate utilizării necorespunzătoare sau expunerii accidentale, arată Guvernu, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, noul registru ReTox va permite stabilirea cadrului necesar pentru transmiterea informaţiilor despre amestecurile chimice periculoase pentru sănătate, pe care firmele le introduc pe piaţa României.

De asemenea, ReTox se va putea interconecta cu o platformă comună de informare şi răspuns a centrelor de informare toxicologică şi a centrelor antitoxice regionale pentru copii, pentru gestionarea cazurilor de intoxicaţie la populaţia generală, conform sursei citate.

ReTox va facilita raportările Ministerului Sănătăţii cu privire la cazurile de intoxicaţie cu produse biocide şi pesticide agricole, inclusiv schimbul de informaţii cu structurile europene şi autorităţile din celelalte state membre.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar (CNMRMC), asigură funcţionarea şi administrarea ReTox.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.