Un prim convoi cu ajutoare umanitare pentru Ucraina a plecat, duminică seară, din Bucureşti spre PTF Siret, anunţă Guvernul. Cele trei camioane transportă medicamente şi echipamente medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Primul transport de ajutoare umanitare colectate pe Platforma Guvernului României - Ucraina, împreună ajutăm mai mult a plecat din Bucureşti, în această seară, spre Siret. Pentru a veni în ajutorul poporului ucrainean puternic afectat de agresiunea militară rusă, Guvernul României împreună cu societatea civilă a demarat acţiuni comune de furnizare de produse medicale şi produse de subzistenţă pentru cetăţenii ucraineni", au transmis, duminică seară, reprezentanţii Executivului.
 
Astfel, un prim convoi, format din 3 camioane din dotarea IGSU a pornit către Vama Siret, din judeţul Suceava, pentru a oferi autorităţilor ucrainene medicamente şi echipamente medicale (paturi spitaliceşti, dispozitive medicale).
 
Următorul transport va avea loc luni şi conţine materiale de bază şi alimente.
 
Guvernul României a adăugat că susţine eforturile societăţii civile şi va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.