Guvernul a anunţat, miercuri, că din data de 10 februarie până în prezent au intrat în România 730.814 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 4.343 au solicitat o formă de protecţie din partea statului român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România poate asigura la nivel naţional circa 400.000 de locuri de cazare pentru refugiaţi, mai indică sursa citată.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 9.429 cetăţeni ucraineni, 5.721 direct din Ucraina, 1.787 din Republica Moldova şi 1.921 din alte state.

Calitatea aerului

Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

„De asemenea, din analiza monitorizării continue a calităţii aerului valorile obţinute sunt normale pentru aceasta perioadă şi nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită stabilite prin Legea 104/2011 pentru indicatorii măsuraţi la majoritatea staţiilor (inclusiv la staţiile de tip EMEP, amplasate la Fundata – jud. Braşov,  Semenic – jud. Caraş Severin şi în  Poiana Stampei – jud. Suceava, astfel încât să poată măsura influenţa transportului poluanţilor atmosferici pe distanţe lungi). Rezultatele măsurătorilor de radioactivitatea mediului din ultimele 24 de ore sunt mai mici decât limitele de avertizare/alarmare, stabilite prin OM 1978/2010”, mai arată comunicatul de presă al Executivului. 

Situaţia generată de avertizarea de navigaţie din zona de nord-vest a Mării Negre
 
Statul Major al Foţelor Navale, în cooperare cu autorităţile naţionale cu atribuţii în asigurarea siguranţei navigaţiei, contiunuă activitatea de supraveghere a spaţiului maritim al României, mai indică sursa citată.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.