Grupul USR din Consiliul Local Sector 1 propune ca sala de şedinţe a primăriei să poată fi folosită şi de cetăţeni, asociaţii sau ONG-uri din Sectorul 1, în mod gratuit, pentru întâniri, dezbateri sau alte evenimente, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CL de marţi. Regulamentul propus prevede că sala nu poate fi folosită de asociaţiile de proprietari sau locatari şi nu sunt permise întâlnirie cu caracter politic, doctrinar, rasist sau cele prin care sunt lansate produse sau servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sala de şedinţe a Consiliului Local Sector 1 ar putea fi pusă gratuit la dispoziţia cetăţenilor, asociaţiilor cetăţeneşti, cultural-educative, grupurilor de iniţiativă civică, ONG-urilor, pentru întâlniri, dezbateri, activităţi cultural-artistice sau alte evenimente ce ţin de comunitatea sectorului.

Regulamentul prevede însă că sala nu poate fi folosită de asociaţiile de proprietari sau locatari şi nu sunt permise întâlnirie cu caracter politic, doctrinar, rasist sau cele prin care se urmăreşte lansarea de produse sau promovarea unor produse.

De asemenea, se mai arată în proiect, întâlnirile şi evenimentele vor fi înregistrate audio şi video cu aparatura Primăriei Sectorului 1 şi publicate pe site-ul instituţiei. Primăriei i se aduce şi obligaţia de a afişa pe site, pe Facebook şi la panoul de informare de la sediu, pe data de întâi a fiecărei luni, un calendar cu zilele din luna respectivă în care nu se organizează activităţi în sala de şedinţe.

Proiectul de hotărâre este propus de consilierii locali USR şi se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Acesta nu a primit, însă, avize de la Direcţia Juridică şi Direcţia Utilităţi Publice, pe motiv că este singura sală de şedinţe şi sunt foarte puţine zile în care aceasta este liberă, acolo având loc şi evenimente neprogramate, cum ar fi conferinţele de presă, concursurile de angajare, cununii civile, întâlniri cu diferite delegaţii din ţară şi din străinătate sau şedinţe ale aparatului de speciale al primarului. De asemenea, mai arată reprezentanţii Direcţiilor, darea în folosinţă a sălii de consiliu presupune şi costuri suplimentare pentru serviciile de pază, curăţenie, înregistrarea audio şi video (pentru că primăria nu are personal calificat şi nici echipamente pentru aceste servicii, fiind încheiat contract cu o firmă pentru înregistrarea chiar şi a şedinţelor de consiliu), iar mobilierul poate fi deteriorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.