Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, că în ţară sunt disponibile, pentru pacienţii cu COVID-19, nouă paturi libere de ATI, din care trei în judeţul Constanţa şi câte unul în Bucureşti şi judeţele Galaţi, Hunedoara, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În data de 15 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.730 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.  De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 151 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
 
Situaţia paturilor suplimentare este disponibilă aici.
 
Luni, 1.720 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
 
"La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 9 paturi libere de ATI, 1 în Bucureşti, 3 în judeţul Constanţa, 1 în judeţul Galaţi, 1 în judeţul Hunedoara, 1 în judeţul Suceava, 1 în judeţul Vâlcea, 1 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a menţionat sursa citată.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.