Grupul de Comunicare Strategică precizează că evoluţia negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus şi numărul persoanelor vindecate cere un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societăţii. "Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetăţeni este singura garanţie că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menţinute", arată GCS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni seară, o serie de precizări, având în vedere dezbaterile din spaţiul public referitoare la evoluţia epidemică a noului coronavirus (COVID-19) în România şi necesitatea continuării măsurilor de protecţie sanitară.
 
"Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluţii reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autorităţile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activităţi sociale şi economice. De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparaţie cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea şi extinderea graduală a măsurilor de relaxare", aminteşte sursa citată.
 
În următoarea săptămână, când a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activităţi sociale şi economice, s-a menţinut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate. 
 
"În ceea ce priveşte cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ faţă de numărul persoanelor vindecate. Această evoluţie negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) şi numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societăţii în ansamblul său. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetăţeni este singura garanţie că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menţinute şi că se poate continua în siguranţă cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privinţa activităţilor sociale şi economice", atenţionează Grupul de Comunicare Strategică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.