Grupul de Comunicare Strategică a negat, marţi seară, că ar exista un ”scenariu 5” al pandemiei de coronavirus şi afirmă că nu s-a pus niciodată problema carantinării municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicaţii online de informaţii false referitoare la ipoteza unui «scenariu 5» în contextul epidemiei de COVID-19, precum şi a unei presupuse măsuri de «carantinare a Bucureştiului», Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculaţie fără fundament în realitate.

2. NU a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta „carantinării Bucureştiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezminţiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituţiile de presă de a nu pune în circulaţie informaţii sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini şi comportamente sociale nejustificate în raport cu situaţia în fapt”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.