Aproape 270 de localităţi din întreaga ţară au, marţi, o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori, iar 35 dintre acestea sunt oraşe şi municipii. Cea mai ridicată rată de infectare este la Cătina (judeţul Cluj) - 10.88.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor transmise, marţi, de Grupul de Comunicare Strategică, sunt 35 de oraşe şi municipii care au incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori.

Dintre acestea, cea mai mare rată de infectare o are oraşul Negreşti-Oaş din judeţul Satu Mare - 6.27, urmat de Horezu (Vâlcea) - 5.65, Vişeu de Sus (Maramureş) - 5.25. Dintre municipii, Satu Mare are cea mai ridicată incidenţă - 4.64, urmat de Bistriţa - 4.41 şi Timişoara - 4.07.

Totodată, alte 234 de localităţi au rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori.

Cea mai ridicată incidenţă este în Cătina (Cluj) - 10.88, Şeica Mică (Sibiu) - 10.03 şi Ploscoş (Cluj) - 9.66.

Conform sursei citate, după ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU şi a celor de guvern în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.