Angajaţii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa au organizat în lunile iulie şi august campania internă ”Daţi un leu pentru Cuminţenia Pământului”, suma adunată în urma acestui demers fiind de 517 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă Constanţa se arată că angajaţii unităţii au donat ”o sumă mai mult simbolică”, iar în total s-a adunat suma de 517 lei, care a fost virată în contul Ministerului Culturii.

”În perioada iulie-august, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa a desfăşurat campania internă «Daţi un leu pentru Cuminţenia Pământului». Campania s-a desfăşurat la cererea jandarmilor din unitatea noastră. A fost o campanie pentru care jandarmii au donat benevol, o sumă mai mult simbolică, de un leu, iar suma strânsă de 517 lei, a fost virată în contul Ministerului Culturii”, se precizează în comunicatul citat.

Reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Constanţa au declarat că unitatea are aproximativ 400 de angajaţi şi au precizat că au donat cam trei sferturi dintre aceştia.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.

Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional. În prezent, ”Cuminţenia Pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.