Help Hunedoara, un grup de hunedoreni organizat pe Facebook pentru sprijinirea cadrelor medicale din oraş, a reuşit să strângă peste 50.000 de lei, după doar zece zile de la înfiinţare. Banii sunt folosiţi pentru achiziţia de materiale de protecţie în contextul în care Hunedoara este al doilea judeţ din ţară după numărul de decese ca urmare a COVID-19. Au fost livrate deja Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara combinezoane impermeabile, tensiometre, mănuşi chirurgicale sterile şi mănuşi pentru consultaţie (nesterile), ochelari de protecţie, dezinfectanţi pentru suprafeţe şi pentru mâini, cizme de cauciuc şi botoşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vrem să ajutăm spitalele hunedorene cu fonduri, materiale de protecţie şi echipamente, iar comunitatea cu informaţii – de oriunde ne-am afla acum”, spun iniţiatorii Grupului de sprijin Help Hunedoara, grup în care, la zece zile de la înfiinţare, erau înscrise 1.800 de persoane.

„Sunt un hunedorean născut în Bihor şi vreau să ajut”, a declarat unul dintre donatori - un român stabilit de mai mulţi ani în Anglia, care a lucrat în anii ’90 la Combinatul siderurgic din localitate. Un alt donator este un indian stabilit în Luxemburg, fost CEO la ArcelorMittal Hunedoara. Lor li se adaugă zeci de oameni care locuiesc sau au locuit în Hunedoara şi care sunt convinşi că numai împreună pot trece cu bine peste acest moment.

„Suntem impresionaţi de solidaritatea hunedorenilor de pretutindeni, manifestată, iată, în momente atât de dificile. Vrem să ştie, la rândul lor, că noi, cadrele medicale şi toţi angajaţii Spitalului Municipal, suntem pe baricade”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. 

Spitalul din Hunedoara este singurul din judeţ unde va funcţiona un aparat PCR pentru teste COVID-19, iar până de curând a fost singurul în care erau aduşi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva a fost în carantină timp de două săptămâni.

Judeţul Hunedoara este pe locul al doilea în ţară la numărul de decese cauzate de SARS-CoV-2 (33 de decese, clasament în care Suceava deţine un nedorit loc 1, cu 82 de decese) şi pe locul al treilea, după Suceava şi Bucureşti, la numărul de cazuri confirmate (320).

Pagina  grupului Help Hunedoara este  https://www.facebook.com/groups/973436649721158/

Pentru donaţii prin transfer bancar:

RO22RNCB0162125864810001 (lei)

RO06RNCB0160125864810001 (euro)

Pentru donaţii prin PayPal: PayPal.Me/HelpHunedoara

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.