Ministerul Educaţiei anunţă constituirea unui grup de lucru care să găsească soluţia pentru sprijinirea învăţământului particular din România, după ce Asociaţia Şcolilor Particulare a înaintat mai multe variante de măsuri, în contextul pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), la sediul instituţiei a avut loc, joi, o întâlnire între Monica Anisie, ministrul Educaţiei, Luminiţa Barcari, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, şi reprezentanţi ai Asociaţiei Şcolilor Particulare şi ai unităţilor particulare de învăţământ din România.

"În prezent, în România există aproximativ 1.500 de unităţi particulare de învăţământ autorizate şi acreditate. Statul român asigură, conform L1/2011, finanţare de bază/elev/preşcolar pentru unităţile de învăţământ particulare acreditate, reprezentând costuri pentru plata salariilor cadrelor didactice şi pentru cheltuieli cu bunurile şi serviciile. Finanţarea de bază pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru elevii din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional s-a stabilit prin HG 106/2020", arată sursa citată.

Unităţile de învăţământ particulare autorizate nu beneficiază de finanţare de bază - costul standard per elev - şi au solicitat sprijin pentru traversarea dificultăţilor din această perioadă.

Asociaţia Şcolilor Particulare a înaintat Ministerului Educaţiei şi Cercetării mai multe variante de măsuri de susţinere financiară, în contextul pandemiei Covid-19, iar în urma întâlnirii s-a convenit constituirea unui grup de lucru la nivelul ministerului din care vor face parte şi reprezentanţi ai învăţământului particular, pentru identificarea soluţiilor pentru sprijinirea acestui tip de învăţământ.

"Învăţământul particular reprezintă o parte importantă a sistemului de educaţie din România. Atât eu, ca ministru al Educaţiei, cât şi premierul Ludovic Orban suntem conştienţi de calitatea actului educaţional din cadrul acestor unităţi de învăţământ şi de impactul financiar pe care îl are măsura suspendării cursurilor. Am invitat la dialog reprezentanţii unităţilor de învăţământ particulare pentru a găsi soluţii potrivite sprijinirii activităţii lor, în contextul epidemiologic din ţara noastră”, a declarat Monica Anisie, citată în comunicat.

Activitatea grupului de lucru pentru susţinerea învăţământului particular va începe luni.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.