Un grup de căpriori care caută hrană a fost filmat într-o pădure din Parcul Naţional Semenic, de către angajaţii Romsilva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii Romsilva au surprins, într-o pădure din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, un grup de căpriori în căutare de hrană, iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Companiei Naţionale.

Potrivit specialiştilor, căpriorul ”este un manifer erbivor, cu o lungime de până la 1,3 metri şi o greutate de până la 30 de kilograme care trăieşte în libertate până la 15 ani”.

Animalul are mirosul şi văzul bine dezvoltate şi preferă pădurile de foioase sau de amestec, foioase şi răşinoase din zonele de şes sau de deal.

Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Romsilva, are o suprafaţă de 36.214 hectare, fiind situat în sud-vestul ţării.

Pe raza parcului există opt rezervaţii naturale, în zone de conservare specială, strict protejate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.