Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la International Health Forum, că soluţia Guvernului Cioloş la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor, precizând că Executivul pe care îl conduce îşi asumă să rezolve problema accesului la tratament al românilor, ”odată pentru totdeauna”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Soluţia fostului Guvern la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor. Dacă asta este soluţia la aceste probleme, să nu ne mirăm că suntem în această situaţie. Trebuie să aducem medicamente pe piaţă pentru toţi românii”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a precizat că trebuie revizuită complet politica de preţuri pentru a exista siguranţa că banii publici nu sunt risipiţi.

”Dar trebuie să ne asigurăm că medicamentele nu dispar de pe piaţă, pentru că nu putem face economii pe care să le plătim cu sănătatea românilor. Ştiu că trebuie să investim mai mult pentru medicamente, dar înainte de a face acest lucru, trebuie să ne asigurăm că banii pe care îi avem acum sunt cheltuiţi eficient”, a susţinut premierul.

Grindeanu a dat asigurări că problemele în privinţa accesului la tratament pentru români se vor rezolva.

”Acest Guvern şi eu personal ne asumăm să rezolvăm problema accesului la tratament al românilor, odată pentru totdeauna. Nu vom merge să le aducem medicamente cu rucsacul şi nici nu vom recurge mereu la soluţia extremă a achiziţiilor speciale”, a punctat Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.