Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că majoritatea reparaţiilor de pe Autostrada A2 au fost fie încheiate, fie întrerupte înainte de minivacanţa de 1 Mai, dar a menţionat că singurul punct nevralgic în drumul spre mare în această perioadă va fi podul peste braţul Borcea, unde lucrările vor continua. El a precizat că acolo se circulă pe o singură cale a podului, în ambele sensuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, miercuri, la Digi 24, cum se va circula spre litoral în minivacanţa de 1 Mai.
 
"În ceea ce priveşte traseul spre mare, vă pot spune că majoritatea reparaţiilor de pe A2 au fost încheiate, fie întrerupte. A mai rămas un punct nevralgic, şi anume podul peste braţul Borcea, unde lucrările vor continua inclusiv în perioada 1-2 mai. Aş vrea să vă mai spun că trebuie să continuăm lucrările acolo în această perioadă pentru a putea da în folosinţă podul fără restricţii înainte de începerea efectivă a sezonului estival”, a afirmat ministrul Transporturilor. 
 
El a explicat că acest pod a fost mult mai deteriorat decât se credea iniţial. 
 
"Din păcate, acest pod a fost mult mai deteriorat decât a arătat expertiza iniţială. Această situaţie a făcut ca lucrările să fie mai mari şi de mai lungă durată. Problema acestui pod este, de fapt, execuţia de la momentul iniţial, din 1985. Probabil că atunci, pentru a grăbi deschiderea circulaţiei pe pod, constructorii de la acea vreme nu au aşternut hidroizolaţia între placa podului şi covorul asfaltic, astfel încât apa s-a infiltrat constant şi a distrus o mare parte din suprastructură, iar în momentul în care s-a decopertat, odată cu aceste lucrări, aceste lucruri au fost scoase în evidenţă. Atunci, pentru a nu repeta până la urmă greşeala făcută atunci, am decis să respectăm absolut toate procedurile tehnice, chiar dacă acestea înseamnă ceva mai mult timp. Practic, de 1 şi 2 mai anul acesta se va circula pe o singură cale a podului, în ambele sensuri, dar mulţi ani de acum încolo nu vor mai fi probleme pe structura acestui pod”, a mai transmis Sorin Grindeanu.
 
El a menţionat că lucrările la podul peste braţul Borcea se vor încheia la jumătatea lunii mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.