Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că două loturi ale A0 Sud urmează să fie finalizate în acest an şi a menţionat că pe Lotul 1 lucrările au ajuns la un grad de realizare de 85%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am verificat astăzi lucrările pe cele 2 loturi ale A0 Sud care urmează să fie finalizate anul acesta. Pe cei 16,93 de km ai Lotului 1 (Glina-Vidra) lucrările executate de antreprenorul turc au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 85%. În funcţie de ritmul de lucru şi de condiţiile meteorologice, se va putea deschide în luna martie circulaţia pe 7 km din acest lot. Se va asigura astfel legătura şi cu DN 4. După finalizarea întregului Lot 1 (încă 9 km) se va circula în regim de autostradă pe toţi cei 33,23 km între Glina şi Autostrada Soarelui şi se va asigura legătura între DN 4, DN 5, DN 6 şi A 2”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
El a vorbit şi despre stadiul lucrărilor la lotul 3 al A0 Sud. 
 
”Cei 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra-Bragadiru) au fost deja recepţionaţi în luna noiembrie 2023, dar - în lipsa unui sector din Lotul 1 - circulaţia a putut fi deschisă pe doar 9 km între DN 5 (1 Decembrie/Jilava) şi DN 6 (Cornetu/ Bragadiru). Pe Lotul 3 al A0 Sud (Bragadiru - Joiţa), cu o lungime de 17,96 km, stadiul fizic al lucrărilor este de 56,6%. Antreprenorul grec trebuie să se mobilizeze mult mai bine pentru a finaliza lucrările anul acesta”, a explicat ministrul Transporturilor.
 
El a subliniat că deschiderea circulaţiei şi pe Lotul 3 este extrem de importantă. 
 
”Deschiderea circulaţiei şi pe Lotul 3 este extrem de importantă pentru că doar aşa se va putea asigura continuitatea pe întregul semi-inel sudic al A0 (51,19 km), între A1 (Bucureşti- Piteşti) şi A2 (Bucureşti- Constanţa), până la sfârşitul anului 2024”, a mai declarat Sorin Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.