Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a afirmat că în 2022 când a deblocat Centura Bârlad proiectul era în stadiul de 15-16%. El a arătat că, într-un an şi jumătate s-a ajuns la 86-87% grad de realizare, iar la sfârşitul lui iunie ar putea fi dat în circulaţie acest obiectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a făcut, vineri, o vizită la şantierul proiectului Centura Bârlad.

“Contractul aici a fost semnat undeva în decembrie 2018, cu termen de finalizare în 2021. În 2022, undeva pe la jumătatea anului, poate chiar în a doua jumătate a anului, am reuşit să deblocăm acest proiect care era atunci în stadiul de 15-16%, după trei ani şi ceva. Eu sunt bucuros că într-un an şi jumătate cei care au preluat contractul - şi îi felicit şi eu la rândul meu, o firmă românească, iarăşi, important de spus - au reuşit să ajungă undeva la 86-87%, urmând ca în luna iunie, la sfârşitul iunie, să poată fi dată în circulaţie acest obiectiv”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a anunţat că urmează să fie realizat un proiect pentru descărcarea de pe centură către Rulmentul Bârlad.

“Ulterior acestei recepţii şi dării în circulaţie, o să gândim şi un proiect pentru descărcarea pe la kilometrul 9, dacă nu mă înşel, către Rulmentul Bârlad. Şi acolo înţeleg că e şi o zonă de afaceri, centru de afaceri, ceea ce va dezvolta, de asemenea, şi e normal să facem această descărcare”, a afirmat ministrul Transporturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.