Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat, joi la Craiova, că incidentul de pe barjele sârbe pline de cărbuni aprinşi de la căldură s-a produs din cauza faptului că Bulgaria nu a dragat partea sa din Dunăre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din cauza faptului că nu s-au făcut lucrările de dragaj, nu au putut circula barjele. Ieri au încercat să intre, având capacităţile în portul Ruse cei cu barjele, fiindcă e vorba de o macara specială şi de un mal pe care la Giurgiu nu îl avem. Au încercat să intre acolo. Iniţial li s-a spus sârbilor că poate să intre, după care au fost refuzaţi şi barjele respective au revenit în apele internaţionale. Eu aseară am vorbit cu omologul din Bulgaria, i-am spus care este situaţia, l-am rugat şi am toată încrederea că ceea ce mi s-a transmis astăzi că Bulgaria a început să descarce aceste barje. Până la urmă acea situaţie a fost rezolvată cum putea să fie rezolvată de la început”, a afirmat Sorin Grindeanu, joi la Craiova. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.